Leírás
Vilgain Lenmag – magas omega‑3 és egyéb jótékony hatású anyagokban gazdag magvak
A Vilgain lenmag nagyon értékes a szervezet számára, különösen magas omega‑3 zsírsavtartalmuk miatt, amelyek általában főként a halakban találhatók meg. Az α-linolénsav, amely az omega‑3 természetes összetevője, hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához, ha naponta legalább 2 g‑ot (kb. 10 g magot) fogyasztunk belőle.
Vitaminforrás és az emésztés elősegítésére kiválóan alkalmas
A lenmag azonban sokkal többet tud nyújtani. Például nagy mennyiségű oldható és oldhatatlan rostot tartalmaznak, ami serkenti és támogatja az egészséges baktériumok szaporodását az emésztőrendszerben, ezáltal támogatja a bélmikrobiomot és a tápanyagok felszívódását. Ezek a rostok úgynevezett lignánokat is tartalmaznak, amelyek antioxidáns tulajdonságaikról ismertek. Emellett olyan ásványi anyagok is megtalálhatók a magokban, mint a kalcium, a magnézium, a foszfor, a vas, a cink és a kálium.
Zabkásába vagy salátába
Ahhoz, hogy a lenmagból a legtöbbet hozzuk ki, alaposan összezúzva, őrölve vagy megrágva kell fogyasztani, hogy a benne lévő összes anyag jól felszívódjon az emésztőrendszerben. Fogyaszthatod nyersen, vagy használhatod müzli, zabkása, saláta, joghurt, palacsinta, tészta vagy egyszerűen bármilyen étel gazdagítására, amelyhez extra egészségügyi előnyöket szeretnél hozzáadni.
Vilgain Lenmag pontokban:
- sajátos dióízű lenmagok
- omega‑3 zsírsavakban gazdag
- ásványi anyagokat tartalmaz
- magas rosttartalmú
- megfelelő zsírsavforrás vegánok számára
Értékelések
Még nincsenek értékelések.