Görögdinnye és spenót saláta

Görögdinnye és spenót saláta

A nyár tökéletes alkalom ehhez a görögdinnyés salátához. Talán nem gondolnád, de a spenót ebben a receptben egyszerűen fantasztikus. Kóstold meg, és még a legforróbb napokon is felfrissülsz tőle. – Marjorie Au, Honolulu, Hawaii

Hozzávalók

  • 1/4 csésze rizsecet vagy fehérborecet
  • 1 evőkanál reszelt limehéj
  • 2 evőkanál limelé
  • 2 evőkanál repceolaj
  • 4 teáskanál apróra vágott friss gyömbérgyökér
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál cukor
  • 1/4 teáskanál bors
  • saláta:
    • 4 csésze friss bébispenót vagy rukkola
    • 3 csésze kockára vágott mag nélküli görögdinnye
    • 2 csésze kockára vágott sárgadinnye
    • 2 csésze kockára vágott angol uborka
    • 1/2 csésze apróra vágott friss koriander
    • 2 zöldhagyma, apróra vágva

Elkészítés

  1. Az öntethez egy kis tálban keverd össze az első 9 hozzávalót. Egy nagy tálban keverd össze a saláta hozzávalóit. Locsold meg az öntettel, forgasd át, hogy mindenhol bevonja; és azonnal tálald.

Ajánlott termékek

BIO Gyömbér por – 40 g
BIO Gyömbér por – 40 g