A nyár tökéletes alkalom ehhez a görögdinnyés salátához. Talán nem gondolnád, de a spenót ebben a receptben egyszerűen fantasztikus. Kóstold meg, és még a legforróbb napokon is felfrissülsz tőle. – Marjorie Au, Honolulu, Hawaii
Hozzávalók
- 1/4 csésze rizsecet vagy fehérborecet
- 1 evőkanál reszelt limehéj
- 2 evőkanál limelé
- 2 evőkanál repceolaj
- 4 teáskanál apróra vágott friss gyömbérgyökér
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1/2 teáskanál só
- 1/4 teáskanál cukor
- 1/4 teáskanál bors
- saláta:
- 4 csésze friss bébispenót vagy rukkola
- 3 csésze kockára vágott mag nélküli görögdinnye
- 2 csésze kockára vágott sárgadinnye
- 2 csésze kockára vágott angol uborka
- 1/2 csésze apróra vágott friss koriander
- 2 zöldhagyma, apróra vágva
Elkészítés
- Az öntethez egy kis tálban keverd össze az első 9 hozzávalót. Egy nagy tálban keverd össze a saláta hozzávalóit. Locsold meg az öntettel, forgasd át, hogy mindenhol bevonja; és azonnal tálald.